Chả cá thác lác - Grilled strabismus fish cake

Hôm nay mình chợt nhớ lại món chả cá thác lác mà ngày trước nhà mình cũng rất hay ăn nhưng từ khi lấy chồng thì tần suất nấu món này cũng thấp đi hẳn 😅😅😅

Món này đơn giản nhưng thơm cực, chỉ cần mua cá thác lác đã lóc sẵn hoặc là về tự giã tay với muối, tiêu, hành tím, tỏi, còn ko thì mua bịch người ta trộn gia vị sẵn cũng được. Và sau đó bỏ thêm thì là cắt nhỏ, trước khi nặn thì nhúng tay vào nước sẽ ko bị dính nha và cuối cùng nặn những miếng vừa ăn chiên vàng lên, ăn với tương ớt hoặc mắm cay là siêu ngon.

Hình này là sau khi chiên mình có chiên thêm lá hương thảo, tỏi rắc lên trên cho thơm hơn nè 😁

Today, the grilled strabismus fish cake suddently comes to my mind that my family used to eat frequently, but since I got married, the frequency of cooking this dish has also decreased 😅😅😅

This dish is simple but extremely delicious, just buy ready-made fish or go home and crush it yourself with salt, pepper, red onion, garlic, otherwise you can buy a bag that already mixed with pre-mixed spices. And then add chopped dill, before squeezing, dip your hands in water so it won't stick and finally squeeze the fried pieces into fryng pan until they turn golden brown , eat with chili sauce or spicy sauce is very aromatic.

This picture was I have fried rosemary leaves, garlic sprinkled on top for more flavour 😁


 

 

 

Nhận xét